25 Nisan 2019 Perşembe

Evde Ayak Bakımı

Yaz yavaş yavaş yaklaşıyor ve bu dönem ayakların görünümü daha da önemli olsa da, her zaman düzenli ayak bakımı gerçekleştirmek önemlidir. Ayak bakımı gerçekleştirirken de bilinmesi gereken detayları atlamamak gerekmektedir. Bu detaylara ve izlenmesi gereken aşamalar doğrultusunda doğru ayak bakımı gerçekleştirebilirsiniz. Pedikür yaparken özen gösterilmesi gereken mesele cildi tahriş etmeden, enfeksiyon oluşumuna neden olmadan sağlıklı ve hijyenik koşullarda bu bakımı uygulamaktır. Tabi ki bu yazımda yalnızca pedikür uygulamasını değil, ayaklara uygulanabilecek nemlendirici bakımları ve ayakkabı seçimleri hakkında da bilgiler aktaracağım. Yani bu yazımda evde uygulayabileceğiniz doğal yollarla bakım yöntemlerini çoğunu aktaracağım. Umarım faydalı olur.

Pedikür 



Pedikür hakkında blogumda yazdığım bir yazı var. Bu yazı oldukça detaylıydı. Bu başlığın altına da bu yazımdan bir bölüm aktarmak istiyorum.

Ayak tırnak bakımı el tırnaklarına oranla çok daha özen gerektiren bir bakımdır. Çünkü ayak tırnakları ellere oranla daha fazla darbeye maruz kalmaktadır ve daha geç uzamaktadır. Pedikür gerçekleştirilen aletlerin hijyeni oldukça önemlidir. Pek çok tırnak mantarı ve ayak mantarı vakaları pedikürle bulaşmaktadır. Pedikür temel anlamda ayak bakımı demektir. Pedikür uygulamasında ayak tırnaklarınızın istenilen şekilde kesilmesinden tutun da tırnak diplerindeki etlerin şekillendirilmesine kadar onlarca farklı kriter yer almaktadır. Özellikle yoğun şekilde kullanılan ayaklarınız zaman içerisinde sertleşecek ve eski güzelliğini kaybedecektir. Pedikürün içerisinde tüm bunların ortadan kaldırılması ve ayaklarınıza olabilecek en güzel görünümün verilmesi yer almaktadır.



Pedikür yapmak çoğu bayanın ihmal ettiği ayak bakımıdır. Yazın daha çok özen gösterilen pedikür kışın aynı özeni görmez. Çünkü ayaklarımız kapalıdır ve kimsenin görmeyeceğinden rahatsızlık hissetmeyiz. Oysa ki ayak bakımı yaz kış gereklidir. Çünkü kışın bakılan ayaklar yazın ayrı bir güzel durur ve ekstra özen göstermenize gerek kalmaz. Pedikür yazısının devamını okumak için tıklayın.


Ayakkabı Seçimi


Ayakkabı seçimi ayak sağlığı için oldukça önemlidir. Ayağınızın rahat etmediği bir durumda vücudunuzun hiç bir bölgesi rahat etmemektedir. Bunun için ayakkabı seçerken mutlaka rahat edeceğiniz ve sağlıklı yere basacağınız bir ayakkabı seçmeniz gerekiyor. Konuyla alakalı olarak Ayak Bakımı yazımda bir başlık bulunuyor. Bu yazı ve başlık zaten her detaylı kapsar nitelikte. Bakalım ayakkabı seçimi nasıl yapılmalıymış.
Kapalı ayakkabı giyenler kesinlikle pamuklu çoraplar tercih etmelidir. Çünkü naylon çoraplar ayakların terlemesine ve kötü kokmasına yol açar. Ayakkabıyı çıkardıktan sonra kesinlikle ayaklar ılık su ile yıkanmalı ve parmak araları dahil her iki ayak, pamuklu bir havlu ile kurulanmalıdır. Islak tutulan ayaklarda zamanla mantar oluşabilir. Kurulanan ayaklara nemlendirici sürmek gerekir.

Ayağı sıkmayan, ucu öne doğru sivri olmayan ortopedik ve rahat ayakkabılar tercih edilmelidir. Ayakkabı, her iki ayakta da denenmeli ve mümkünse mağazada bir süre yürünmeli. Ayaklar arasında bazen numara farkı olabiliyor, bu gibi durumlarda büyük olan ayak numarasına göre ayakkabı almak daha sağlıklıdır.

Ayaklarınıza masaj yapın. Ayak bileğinizden başlayarak dize doğru masajlar yapın. Bu masaj kan dolaşımınızı düzenler ve ayaklarda oluşan şişmeleri, ağrıları yok eder.

Yatmadan önce ayaklarınıza shea butter sürün ve üzerine pamuklu bir çorap giyin. Uyandığınızda ayaklarınızın bir pamuk gibi yumuşacık olduğunu göreceksiniz. Ayak Bakımı yazısının devamını okumak için tıklayın.

Ayakları Nemlendirmek


Ayaklarımız bizim yükümüzü çeken çok önemli bir uzvumuzdur. Ayaklarımıza nemlendirici bakım uygulamak hem pürüzsüz bir hal kazanmasına yardımcı olacaktır hem de yumuşak bir hal kazandıracaktır. Ayaklarımızı evde doğal yollarla ve doğal malzemelerle nemlendirmek için doğal krem tarifi:

Ayaklarımıza ve cildimizin tamamına bu maskeyi uygulayabiliriz. Avokado, kuru cildi onarmaya yardımcı olan çeşitli uçucu yağlar, vitaminler ve yağ içeriği bakımından zengin bir besindir. Muz, bir nemlendirici gibi çalışmaktadır. Aynı zamanda cildimizi daha yumuşak ve pürüzsüz bir hale getirmektedir. Gerekli olan malzemeler:


  • Olgunlaşmış 1 muz,
  • Yarım parça avokado


Bu doğal ayak bakım kreminin hazırlanışı da oldukça kolaydır. Olgun bir muz ve yarım avokadoyu güzelce karıştırın. Topuk ve ayaklarınızın üzerine kalın bir tabaka halinde sürerek uygulayın. 15-20 dakika gibi bir süre bu kremin ayaklarınızda kalmasına özen gösterin. Sonra ayakları ılık su ile güzelce durulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder