24 Temmuz 2017 Pazartesi

Ayak Mantarı İlacı

Mantar  tedavisi hakkında hazırladığımız yazımızda mantar ilaçlarına, mantar kremlerine değineceğiz. Mantar tedavisinde kullanılan travazol krem hakkında bilgi vereceğiz. Eğer mantar sorununuzun varsa yazımızın yararlı olmasını umuyoruz. İyi okumalar dileriz.


Mantar Tedavisi




mantar nasıl geçerMantar tedavisinde kullanılan ilaçların ve kremlerin çoğu antifungal içeriğe sahiptir. Bir maya enfeksiyonu için önerilen antifungal kremlerin çoğu şunları içerir:



  • Mikonazol ( Lotrimin AF , Cruex, Desenex , Ting Antifungal )
  • Imidazol ( Canesten , Selezen)  
  • Clotrimazole ( Lotrimin AF , Anti-Fungal, Cruex, Desenex , Lotrimin AF Ringworm )

Bunların birçoğu reçetesiz olarak eczanelerde satılmaktadır.  Daha ciddi veya daha uzun vadeli mantar enfeksiyonları, reçeteli ilaç kullanmayı gerektirebilir.

Oral flukonazol (Diflucan) ve hidrokortizon kremi , balanit adı verilen potansiyel olarak ciddi bir duruma gelmiş olan mantar rahatsızlıkları için verilmektedir. 

Çoğu mantar enfeksiyonu tedaviden sonra tekrar nüks edebilmektedir. Bundan kaynaklı mantar tedavilerinde sonra tırnak ve ayak bakımını aksatmamak ve bir süre daha mantar ilaçlarını kullanmakta gerekebilir. Çoğu antifungal krem ​​iyi tolere edilir. Herhangi bir ciddi yan etkisi bulunmamaktadır. Bununla birlikte kalp sorunu olanlarda, diyabet hastalarında bazı mantar ilaçları kullanılmaz. Ayrıca gebe olan kadınlar ve emziren anneler mantar ilacı kullanması sakıncalı olabilir. Bu tip durumlarda evde kullanılacak bitkisel ilaçlar vardır. İbrahim Saraçoğlu'nun aynısefa bitkisi ile hazırlayacağınız kür size yardımcı olabilmektedir. Bu kürü internette rahatlıkla bulabilirsiniz. Ayrıca Ferudun Kunak gibi dermotoloji alanında uzaman dematologların önerdiği elma sirkesi limon karşımı ayak kürleri sizin için yararlı olacaktır. 

Diğer yandan mantar hastalıkları vajinal bölgede de görülebilir. Bu gibi durumlarda vajinal mantar kremleri kullanımı yerinde olacaktır. 

Mantar İlacı 


mantara ne iyi  gelirMantar enfeksiyonu mutlaka ilaç tedavisi gerektiren bir hastalıktır. Mantar hastalığına ne kadar erken müdahale edilirse o kadar çabuk iyileşir ve yayılması engellenir. İlaç tedavisinin başarılı olabilmesi için ilaçların doğru ve düzenli şekilde kullanılması büyük önem taşır. İlaçların her gün aynı saatte / saatlerde alınmasına / uygulanmasına özellikle dikkat edilmelidir.

Kullanılacak olan kremlerin ve merhemlerin cilde tam emiliminden emin olmak gerekir. Eğer doğal bir mantar ilacı kullanıyorsanız çay ağacı yağı gibi , kekik yağı ile karıştırıp emilimini yükseltebilirsiniz. Mantar enfeksiyonları genellikle ilaç tedavisine iyi cevap verir. Birkaç günlük tedavi sonrasında genellikle hastalığın hızla iyileştiği görülür ancak bu durum hastaları yanıltmamalıdır. Enfeksiyonun tamamen temizlenmesi ve tekrarının önlenmesi açısından ilaçlar, belirtilen sürenin tamamı boyunca kullanılmalı ve tedaviyi destekleyici koşullar itina ile sağlanmalıdır. Aksi takdirde hastalığın nüksetmesi kuvvetli bir ihtimaldir.

Ayak Mantarı İlacı 

mantarı ne geçirirMantar hastalıklarında teşhisin belirlenmesinden sonra zaman kaybetmeden tedaviye başlamak çok önemlidir. Şiddetli olgularda ayak mantarı ilacı olarak eğer enfeksiyon krem tedavilerine dirençli ise antifungal oral ilaçlar da kullanılabilir. Ayaktaki tırnak mantar enfeksiyonunun tedavisi zordur ve antifungal tabletlerin aylarca kullanılması gerekmektedir. Tedavinin düzgün uygulanması gerekir. Deride herhangi bir bulgu olmadığı halde mantar derinizde halen yaşıyor olabilir, bu durumda tedavinin erken kesilmesi tekrara neden olacaktır.

Travocort veya Travazol Krem  ; Mantar tedavisinde en çok kullanılan kremlerden biri olan travocort ve travazol krem  sadece mantar hastalıklarında değil kızarıklıklarda, cilt tahrişlerinde de oldukça etkilidir. 


Özellikle ilerlemiş mantar tedavilerinde oral tedavi olarak terbisil tablet kullanılmaktadır. Şayet mantar ilerlememişse sprey veya kremlerle tedavi edilir.

Dermo ve Trosyd Krem


Mantar ve pişik tedavisinde kullanılmaktadır. Ayak mantarı tedavisinde özellikle Exoderil krem ile karıştırılarak enfekte bölgeye uygulandığında mantar bakterilerini öldürmektedir. 

Kasık Mantarı İlacı 


mantar hastalığıKasık mantarı tedavisinde kullanılan ilaçlar genellikle klotrimazol yahut mikonazol içerikli anti-mantar merhemlerdir. Butenafin ihtiva eden ilaçlar da kullanılmaktadır. Bu ilaçlar mantar bakterilerin çoğalmasını engeller ve mantar bakterilerini öldürür. Deri hassasiyeti ve kaşıntı dayanılmayacak kadar yoğunsa glükokortikoid steroid içeren merhemler de kullanılmaktadır.Tinactin sprey ve Travazol merhem de yine kasık mantarı tedavisinde etken olan ilaçlardır.

Travazol Krem 


en etkili mantar ilaçlarıTravazol krem mantar hastalıklarının yanında derideki kaşıntılar da, kızarıklıklar da ve kabarmalarda da kullanılmaktadır.  Kızarıklıkların ve özellikle bebeklerde pişiklerin tedavisi de bu sayede kolayca yapılabilmektedir. Bu yüzden yetişkinler kadar anneler de bu kremden son derece memnundur. Şu an popüler olan ve gayet etkili olan bu ilaç fazlasıyla kullanılmaktadır. 

Travazol krem hassas ciltlerde yan etkilere neden olabilmektedir.  Fakat bu yan etkiler kritik bir önem taşımaz.  Kremi kullanırken eczacınızdan ya da doktorunuzda doğrudan destek alarak kullanmanız da mümkün olmaktadır. Bunun dışında ilacı oda sıcaklığınızda tutmanız da önemlidir. Çok yüksek ısıda kremin niteliği bozulabilir ve eskisi kadar işlevsel olamayabilir.

Ayak Mantarı İlacı ile ilgili yazımızın sonuna geldik. Yazımdan faydalandığınızı düşünüyorsanız mutlaka sosyal medyalardan yazımı paylaşın. Ayrıca soru, görüş ve önerileriniz için yorumlarınızı bekliyorum. Son olarak konuyla alakalı olarak:
Tırnak Mantarı Belirtileri yazılarımı okumanızı öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder