15 Aralık 2013 Pazar

Ayak Bakımı

Sizler için hazırladığımız ayak bakımı yazısında, ayak bakımının inceliklerine değinmeye çalıştım ve bunun yanında özel olarak tırnak kesimi inceliklerini ve ayakkabı seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlara değinmek istedim. Evde uygulanabilecek doğal ayak bakımı tedavileri ile ayak sağlığınıza kavuşabilir ve ayak sağlığınızı koruyabilirsiniz. İyi okumalar.

Ayak Bakımı




ayakkabının önemiEn hayati organlardan biri olan ayaklarımız esasında aynı zaman en fazla ihmal ettiğimiz organlar arasındadır. Oysa ayak bakımı oldukça önemlidir ve ayaklarımıza bakım uygulamaları gerçekleştirmezsek meydana gelebilecek hastalıkların tedavisi çok güçtür. Örneğin bir nasır ve ayak tırnak mantarı çözülmesi güç problemler ortaya çıkartır.
Ayakların bakımlı olması, günlük yaşantı anlamında da oldukça önemli sonuçları beraberinde getirmektedir. Hijyenik ayak bakım yöntemleri, kısa vadede dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan birisi olarak dikkatleri çekiyor. Evde rahatlıkla gerçekleştirebileceğimiz basit bakım yöntemleri sayesinde sayesinde, ayaklarınız bebeksi görünüme ve sağlığa kavuşacaktır.



Tırnak Kesimi


tırnak nasıl kesilmeliYanlış şekilde kesilen tırnaklarda batma problemi oluşabilmektedir. Batık tırnak bir süre sonra enfeksiyon kapmanıza neden olur. Bu da kişinin yaşam standardını olumsuz yönde etkilemektedir. El ve ayak tırnaklarının kesim şeklinin farklı olduğu bilerek hareket etmeliyiz. Tekrar hatırlatmak gerekiyor, el tırnakları yuvarlak, ayak tırnakları düz kesilmelidir. Uzunlukları tırnak altında var olan etin hemen üzerinde olmalı yani fazla dipten olmayacak şekilde kesmek en sağlıklısıdır. Pedikür yaptırırken kendi bakım aletlerinizi kullanmaya özen göstermelisiniz, bu aletler size özel olsun ki mantar vb. hastalıkların size bulaşması önlenmiş olsun

Ponza taşı topuk çatlakları problemini giderir. Bu uygulamanın yanında yanlış bir inanış olarak ponza taşı nasırlara uygulanır. Ancak bu uygulama nasır sorununu çözmediği gibi daha da ağırlaştırır. Ayak peelingi yapmak  ölü derilerin vücudunuzdan atılmasını ve cildinizin rahat nefes almasını sağlar. Ayak peelingi için salisilik asit, glikolik asit ve laktik asit gibi hafif peeling kimyasalları kullanabilirsiniz. Ayağınıza shea butter sürebilirsiniz oldukça işe yarar.

Ayakkabı Seçimi

ayaklara bakım yapmaKapalı ayakkabı giyenler kesinlikle pamuklu çoraplar tercih etmelidir. Çünkü naylon çoraplar ayakların terlemesine ve kötü kokmasına yol açar. Ayakkabıyı çıkardıktan sonra kesinlikle ayaklar ılık su ile yıkanmalı ve parmak araları dahil her iki ayak, pamuklu bir havlu ile kurulanmalıdır. Islak tutulan ayaklarda zamanla mantar oluşabilir. Kurulanan ayaklara nemlendirici sürmek gerekir.

Ayağı sıkmayan, ucu öne doğru sivri olmayan ortopedik ve rahat ayakkabılar tercih edilmelidir. Ayakkabı, her iki ayakta da denenmeli ve mümkünse mağazada bir süre yürünmeli. Ayaklar arasında bazen numara farkı olabiliyor, bu gibi durumlarda büyük olan ayak numarasına göre ayakkabı almak daha sağlıklıdır.

Ayaklarınıza masaj yapın. Ayak bileğinizden başlayarak dize doğru masajlar yapın. Bu masaj kan dolaşımınızı düzenler ve ayaklarda oluşan şişmeleri, ağrıları yok eder.

Yatmadan önce ayaklarınıza shea butter sürün ve üzerine pamuklu bir çorap giyin. Uyandığınızda ayaklarınızın bir pamuk gibi yumuşacık olduğunu göreceksiniz.

Oje Sürmek


Ayak bakımı yazımızın sonuna gelirken, oje sürmek isterseniz tırnaklarınıza sürmüş olabileceğiniz bakım yağı, krem gibi ojenin kalıcılığını azaltan kalıntıları tırnaktan temizlemek gerekmektedir. Bunun için tırnaklarınızı beyaz sirke ile ıslattığınız pamukla temizlemek işinizi görecektir. Beyaz sirke, tırnaklarınızda yağ kalıntılarınız kolayca arındırmanızı sağlar. Tırnaklar oje için hazır olduğunda, ince bir kat sürerek oje sürmeye başlayabilirsiniz. En az 2 dakika bekledikten sonra, ilk katın kuruduğunu anladıktan sonra ikinci ince katı sürerek ojenin kalıcılığını da arttırmış olacaksınız. Oje kurutucu sprey yardımıyla ojenin daha kolay kurumasına yardımcı olabileceği gibi, buzlu suda tırnaklarınızı 1 dakika kadar dinlendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder