19 Ocak 2015 Pazartesi

Nasır Kesin Tedavisi

Nasır tedavisi  hakkında hazırladığımız yazımızda sizlere ayak nasırlarından ve ayak nasırlarınızı  nasıl tedavi etmeniz gerektiğinden bahsedeceğiz. Ayrıca nasıra kesin çözüm olan TCA uygulaması hakkında bilgiler vereceğiz. Nasır sorunlarını çözmesi dileğiyle. İyi okumalar.

Nasır Tedavisi



nasır nasıl geçerNasır ciddi canı yakan bir rahatsızlık. Nasırlardan kutulmak mümkün bunun en kesin ve ekonomik çözümünü sizlerle paylaşacağım. Nasırlar esasen cildin savunma biçimidir ve derimiz sürtünme yüzünden oluşan hasarlardan kendisini korunmak için kalınlaşır. Nasır genellikle ayaklarda ve ellerde görülür, basıncın en fazla olduğu bölgeler eller ve ayaklardır. Bir çok insanda ayakta görülen nasır oldukça can yakıcıdır. El nasırı kaba el işi yapanlarda daha sık görülür ama el nasırı olanlar bu durumu çözmeye çok uğraşmazlar, ancak ayak nasırı tedavi edilmezse yaşam kalitesini oldukça düşürür. Size bilinen en etkili nasır tedavisi yöntemini yazacağım.




Ayak Nasırları



nasırın çözümüAyakta nasırları yumuşak yuvarlak çıkıntı şeklinde olur ve yere her basıldığında ciddi anlamda can yakar. Nasırın rengi beyaz olur ortalarında bir öz bulunur, bu öze nasır kökü de denilir. Nasırın yan bölgeleri ise sarımsı olur ve sürtünmeyle ciddi ağrı yapar.


Nasır Tedavisi Nasıl Yapılır



nasıra ne iyi gelirNasır tedavisinde bitkiler vb. yöntemler ve basit ilaçlar sorunu çözmez. Doktorların genelde özel bakımlarda nasırlar için uyguladıkları TCA (trikloroasetik asit) çözeltisini uygulayarak nasırlarınızdan kesin olarak kurtulabilirsiniz. TCA ile nasırlı bölgeleri yakarak nasırları geçirebilirsiniz.

Nasıra TCA Uygulanması


tca nedir ve nasıl kullanılır%40 TCA solüsyonu nasır olan bölgeye sürülür. Nasırlı bölgeye kat kat 3 sefer nasır solüsyonu sürülerek nasırlı bölgede toplam 3 dakika tca asitin beklenilmesi sağlanır. Üç dakikanın sonunda asit uygulanan bölge yıkanır. Sonrasında bölgeyi iyileştirecek bir merhem uygulanır. Merhemden önce terramycin ve batikon sürülür sonrasında bu merhem uygulanır.

Merhem için 1 tüp çinko oksitli pişik kremi, 1 tüp madecassol krem 10 ml e vitamini, 10 ml b5 vitamini karıştırılarak merhem hazırlanır ve bu merhem sabah akşam tca uygulanan bölgeye sürülür. 

TCA asit 21 günde yani 3 haftada bir uygulanır. Toplamda 4 uygulama sonunda nasır sorununuz kesin biçimde ortadan kalkar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder