19 Ocak 2015 Pazartesi

Nasırın Çözümü

Nasırın sancılarının sonlanması ve nasır oluşumu sonrası kalıcı leke ve yara izlerinin silinmesi hususun da TCA uygulamasını enine boyuna araştırdım. Hazırladığım makale siz okurlar için de umarım akıcı ve faydalı olmuştur iyi okumalar.

Nasır Tutmuş Yüzeylerde TCA  Asiti Uygulanması 


nasır nasıl geçerNasır rahatsızlıkları sonrası  genelde nasırın oluştuğu bölgede nasırın ortadan kaldırılması adına bıçak yada  jilet aracılığı ile bölgedeki kalın ve sancılı tabaka olan nasırın kazınması esasına dayalı bir takım yanlış ve  zararın boyutlarını artırabilecek hatta daha büyük sağlık problemlerine neden  olabilecek yöntemler uygulanmaktadır.



Hiç bir şart ve durumda nasırı açık bir jiletle yada bıçak yordamı ile kazımaya çalışmayın. !  Nasır tutan yüzeyde kalınlaşan bir tabaka oluşur, bu kalınlaşan tabaka deride kalıcı bir şekilde kalmaktadır, bu kalıcı oluşumların en kısa sürede giderilmesi, ve bu kalınlaşmanın sebep olduğu şiddetli sancıların en kısa  sürede sonlandırılması için en cazip ve en sağlıklı yöntem bir kimyasal peeling yöntemi  olan [ TCA ] Triklorasetik Asit Uygulamasıdır.

Tca asiti ile ağrılı bölgede oluşan dezenformasyona neden olan mikrop yoğunluklu deri, [ TCA ] Triklorasetik çözeltisi yardımı ile sağlıksız deriden hızlı bir şekilde ayrılması sağlanarak sızı ortadan kaldırılır, aynı zamanda deride oluşan leke ve yara izleri gene tca asit çözeltisi ile yeni derininin hızlı bir şekilde gelişmesini sağlayarak bu ve benzeri izler silinmiş olur.

Uygulama


nasıra kesin çözümUygulama öncesi el ve kol bölgesinde ortaya çıkan nasırın dağılım yüzeyi,  temiz ılık su ve sabun ile iyice yıkanır, ılık su ile durulandıktan sonra temiz bir havlu yardımı ile  uygulama yapılacak yüzey kurulanır, bir kaç dakika beklenildikten sonra kurutulan bölgeye  % 40 ‘ lık   [ TCA Triklorasetik Asit   bir parça pamuğa damlatılarak sürülür.  Her sürüm bir seansa karşılık gelir. Her sürüm sonrası bir iki dakika beklendikten sonra soğuk su ile asitli bölge durulanır.

Kaç seans’ ın uygulanacağı da nasırın nüfuz ettiği alanın  derinliğiyle belirlenir. Seans sonraları  tca asiti sürülen bölgeye, tca asit’i sürüldükten sonra üç dakika beklenir, üç dakika beklendikten sonra, soğuk su ile yüzey tekrar durulanır, kurulanan yüzey havlu ile silindikten sonra yüzeyde iyileşmenin hızlandırılması için uygulama yapılan yüzeye B5 vitamini, çay ağacı yağı, çinko oksit, karışımı krem masaj yapılarak sürülür.

Bir kaç seans tatbik sonrası sızıların sonlandığını nasır izlerinin hızlıca silindiğini kendinizde kısa sürede gözlemleyebilirsiniz.
 
Kaynak:  http://www.saglikicin.org/nasir-tutmus-yuzeylerde-tca-asit-i-uygulanmasi.html

Konuyla ilişkili olarak bir önceki yazım olan nasır kesin tedavisi yazıma bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder