25 Temmuz 2017 Salı

Tırnak Sararması

Tırnak sararması sorunu bir çok kişide tırnak bakımındaki eksikliklerden kaynaklı oluşmaktadır. bundan kaynaklı bu yazımızda sizlere tırnak bakımı, evde tırnak bakımı, tırnak güçlendirme ve tırnak törpüleme hakkında bilgiler vereceğiz. Bu bilgiler tırnak sararmasını engelleyecek ve tedavi edecektir. İyi okumalar dileriz. 


Tırnak Bakımı



tırnaklara nasıl bakım yapılmalıTırnaklar ellerinizin ve ayaklarınızı güzelliklerdir. En az haftada bir kez salon ziyaret etmek için zaman olmasa bile, tırnaklara bakım yapmanız gerekmektedir. Tırnak bakımında en önemli konu hijyendir. Diğer konu ise manikürdür. Eğer manikür başlamadan önce, sabun ve suyla ellerinizi iyice yıkarsanız daha rahat yapabilirsiniz. Tırnaklarınızın kesimi  de burada önemlidir eğer tırnaklarınız uzun ise iyice kesmeli ve  tırnaklarınızın arasındaki kirleri temizlemelisiniz. Tırnaklarınızı keserken oval bir şekilde kesmeli ve çok derine inmemelisiniz.


Tırnaklarınızı  temizlemek ve vitamin bakımı yapmak için tırnaklarınıza limon sürebilirsiniz. Cildinizi tazelemek için ise sıcak su içerisine doğal yağlar - badem yağı, zeytin yağı , hindistan cevizi yağı-ekleyebilir ve ellerinizi veya ayaklarınızı bekletebilirsiniz.Daha sonra tırnaklarınıza bakım yapmak daha kolay hale gelecektir.

Tırnaklarınıza en son oje sürebilirsiniz. Oje sürmeden önce ve sonra ince bir tırnak koruyucu kullanmanız yararınıza olacaktır.





Tırnak Kırılması


tırnak neden kırılırHer kadın güzel ellere  sonra, güzel bir maniküre, bakımlı tırnaklara sahip olmayı istemektedir. Kadının elleri güzelliğinin aynasıdır ve tırnaklarda elleri güzel gözükmesini sağlamaktadır. iİnsan sağlığı hakkında tırnaklar çok şey söylemektedir. Bundna kaynaklı tırnakların düzenli bakımı ve tırnak kırılmalarının önüne geçmek gerekmektedir. 





Tırnaklar için vitaminler ve mineraller oldukça yararlıdır ve tırnak kırılmalarına karşı koruma sağlar. Kalsiyum, demir, çinko ve vitamin c tırnakları güçlendirilmesi için gereklidir.  Bunların eksikliği tırnaklarda kırılmalara ve hasarlara neden olabilmektedir. 


Tırnakların kırılmasına bir çok sebepte etki edebilmektedir.Bu sebepler;

  • metabolik hastalıklar
  • diyabet  
  • mantar
  • anemi
  • hormonal yetmezlik
  • duygusal stres 
  • bazı ilaçların yan etkileridir.


Kırılgan tırnakların diğer sebebi ise yetersiz ve sağlıksız beslenmedir. Genel sağlığınızı etkilediği gibi tırnaklarınızın sağlığını da etkilemektedir. Ayrıca tırnaklarımız deterjan ve temizlik ürünlerine maruz kalmaktadır. Bundan kaynaklı da tırnaklar fazla kırılgan bir yapıya sahip olmaktadır. Ayrıca tırnakların fazla uzun olması tırnakların daha kolay kırılmasına neden olur. 



Tırnak Törpüleme

tırnak nasıl törpülenmeliTırnak törpüleme işi sadece salonlarda yapılan bir işlem değildir evde de kendi tırnak törpüleme işlemlerinizi yapmalısınız.  Tırnak törpüleme işlemi oldukça meşakkatli bir işmiş gibi gözükse bile yapılması son derece kolaydır. Tırnaklarınızı törpülemek için kuaför salonlarına gitmenize gerek yoktur. Tırnak törpülemek için ihtiyacınız olan tek bilgi doğru tırnak törpüleme tekniğini bilmek ve doğru törpü aletine sahip olmaktır. Tırnaklarınızı oval bir şekilde tırnak yönüne uygun törpülenmelidir. 

Tırnak Güçlendirme


tırnak nasıl güçlenirZeytinyağı, zayıf tırnaklar için mükemmel bir çözümdür. Yağ tırnakları nemlendirmeye yardımcı olur. Ayrıca hasar onarım yardımcı olur ve tırnak etlerinizi de güçlendirir. 



Tırnaklarınıza zeytinyağı uygulaması için; 



Tırnaklarınıza sıcak zeytinyağıyla iyice masaj yapın. 15 dakika bekledikten sonra suyla yıkayın. Bunu günde 2 veya 3 kez yapın.
Alternatif olarak, 3 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı limon suyu birlikte karıştırın. Bu karışımı pamuklu çubuk kullanarak tırnaklarınıza uygulayın. Kurumasına izin verin, sonra bir çift yumuşak, pamuklu eldiven giyin. Bunu yatmadan önce her gün yapın ve sabahları sıcak su ile tırnaklarınızı yıkayın.

Evde Tırnak Bakımı


tırnak bakımı nasıl yapılmalıE vitamini yağı, daha güçlü tırnaklar için uygulanabilecek doğal bir yağdır. Nemlendirici özelliği tırnaklarınızı nemli ve sağlıklı olmasını sağlar. Ayrıca evde kolayca uygulanabilmektedir. 



E vitamini yağını tırnaklarınıza uygulayın ve hafifçe birkaç dakika masaj yapın.

Bunu birkaç hafta boyunca yatmadan önce her gün yapın.

Ek faydalar için bir doktora danıştıktan sonra oral yoldan E vitamini kapsülleri alın.


Elma sirkesi, tırnak sağlığını geliştiren magnezyum, potasyum, kalsiyum ve demir gibi çeşitli besin maddelerine sahiptir. Buna ek olarak, asit niteliği tırnak mantarını önleyebilir ve tedavi edebilir .

Tırnak sararması ile ilgili yazımızın sonuna geldik. Yazımdan faydalandığınızı düşünüyorsanız mutlaka sosyal medyalardan yazımı paylaşın. Ayrıca soru, görüş ve önerileriniz için yorumlarınızı bekliyorum. Son olarak konuyla alakalı olarak:
Tırnak Mantarı yazılarımı okumanızı öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder