19 Ocak 2015 Pazartesi

Tırnak Mantarı Çözümü

Tırnak mantarı hakkında hazırladığımız bu yazımızda sizlere tırnak mantarı belirtilerini , tırnak mantarı nedenlerini, tırnak mantarına neden olan bakterileri ve tırnak mantarından korunma yollarını aktaracağız. İyi okumalar dileriz. 

Tırnak Mantarı



mantar nasıl geçerTırnak Mantarı ” nail fungus ” rahatsızlığının belirtileri, teşhisi, tedavisi ve tırnak mantarı oluşumunu önleyici faktörler üzerine bir araştırma yaptık, çıkan bu sonuçlar üzerine sizler için  bir makale hazırladık, umarız ki derdinize derman niteliğinde bir yazı olmuştur, keyifli okumalar dileriz.

Tırnak mantarı, kişide oluşturduğu ağrı ve sızılar itibarı ile katlanılması zor rahatsızlıklardandır. Tenizde sergiledikleri varlıkları ile görsel anlamda hoş olmayan bir duruma da neden olurlar.  Diyabet hastalarında, ilaç tedavisi uygulanan kişilerde ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde tırnak mantarı enfeksiyonları kangren gibi çok önemli sağlık sorunlarına yol açabilmektedirler.


Tırnak hastalıklarının yarısından fazlasını, Tırnak mantarı hastalığı oluşturur.  Eğer tırnakta bir mantar enfeksiyonu varsa bu görülebilir, kokusu veya ağrısı hissedilebilir. Hastalığın, tırnaklarda sarı, yeşil veya kahverengi renklenme, tırnaklarda pul pul kalkma, tırnak altında kir birikmesi, ayaklarda kötü koku ve ayak tırnaklarında otaya çıkardığı acı bu rahatsızlığın belirtileridir.



Tırnak Mantarına Neden Olan Bakteri


mantar neden olurBuhastalık tıp dilinde ” Onikomikoz ” adlandırılmaktadır. Tırnak mantarı, dermatofitler adı verilen tek hücreli mantarlar neden olur. Ancak küf ve mayalarda tırnak mantarı enfeksiyonlarına yol açabilir. Tedavisi mümkün bulaşıcı bir hastalık olan tırnak mantarı, yalnızca bir cilt sorunu değil, aynı zamanda  tırnak yatağı ve plağını tutan bir enfeksiyondur.

Tırnak Mantarı Hastalığı Nedenleri


mantarın nedenleriTırnak Mantarı deriye nüfus ettiğinde,  yavaş ve kronik bir biçimde yerleşir. Aynı zamanda  tırnak mantarı en sık rastlanılan tırnak hastalığıdır.  Mantar genellikle tırnağın altına girerek burada etkili olmaya başlamaktadır. Tırnağa hasar veren her şey mantarın içeri girmesini kolaylaştırabilir, ve üstelik, bu bakteri  bulaşıcıdır.  Enfeksiyona neden olan mantarlar ortak kullanıma açık, ılık ve nemli yerlerde bulunurlar. Hamamlar, Masaj salonları, soyunma kabinleri, yüzme havuzu, ortak kullanılan duş ve banyolar, bahçe,berberler kuaförlerde, manikür veya pedikür aletleri tırnak mantarı bulaştırabilirler.

  • Zedelenme.
  • El ve ayak tırnağına sert bir cisimle vurulması.
  • Ayak tırnağına basılması.
  • Tırnakların çok dipten kesilmesi.
  • Ayak parmaklarını sıkıştıran küçük ucu sivri ayakkabılar.
  • Sağlık açısından uygun olmayan malzemelerden yapılmış çoraplar, ayakkabılar. 
  • Kendi ayak bilek ölçülerimize göre tasarlanıp üretilmemiş basma kalıp ayakkabılar. tırnak mantarına yol açabilir.


Tırnak Mantarı Hastalığı Belirtileri


mantar hastalığıTırnak mantarı farklı belirtiler ile ortaya çıkabilir. Kişiden kişiye belirtiler farklılık gösterse de herkeste aynı anda çıkabilecek belirtiler vardır bu belirtiler şöyledir.

  • Tırnaklarda Kırılganlık
  • Tırnaklarda kalınlaşma
  • Renk ve şekil bozuklukları
  • Tırnakların parlaklığını kaybetmesi sonucu matlık oluşması
  • Enfeksiyon nedeni ile hasara uğramış tırnakların tamamen çıkması


Tırnak Mantarı Hastalığından Korunmak İçin



    mantardan nasıl korunulur
  • El ve ayaklarınızı olabildiğince temiz ve kuru tutun.
  • Halka açık yüzme havuzu ve duş alanlarında terlik kullanın.
  • Ayak tırnaklarınızı, parmağın ucunu geçmeyecek şekilde düz olarak kesin.
  • Manikür ve pedikür için sterilize aletler veya en iyisi kendi aletlerinizi kullandırın.
  • Ayağınıza uyan, sivri burunlu olmayan rahat ayakkabılar giyin.
  • Ev içinde kullanılan havluların kişiye özel olmasına dikkat edin.
  • Ayaklarınız çok fazla terliyor veya nemli kalıyor ise gün içinde çoraplarınızı değiştirin.
  • Kendi ayak bilek ölçülerimize göre tasarlanıp üretilmemiş ayakkabıları tercih edin.
Şimdi sizlere tırnak mantarı ilaçları hakkında saglikicin.org sitesinden bir alıntı yapacağım.

Venofamed Tırnak Mantarı İlacı

  • Eğer  VENOFAMED’i kullanacaksanız  temiz bir nevresim kullanın çünkü mantarlar çarşaflar içinde barınabilmektedirler. 
  • Eski terliğinizi mutlaka atın ve bundan sonra da daima burnu açık terlik kullanın; başkasının terliği asla kullanmayın. Misafirliğe gittiğinizde de kendi terliğinizi götürün gerekirse.
  • Otel gibi yerlerde kesinlikle çıplak ayakla gezmeyiniz.
  • Manikür pedikür yaptırma alışkanlığınız varsa; Kendize ait bir manikür setiniz olsun ve bundan sonra sadece onunla bakımınızı yaptırınız. Evde de sizin tırnak makasınızı asla başka aile üyesi kullanmamalıdır. 
  • Her manikür öncesinde mutlaka VENOFAMED’i bir 3 veya 5 dakika kadar önce uygulayarak Venofamed’in işlem boyunca tırnaklarınız için gerekli koruma perdesini oluşturmasına izin veriniz.
  •  Sauna, ve havuz gibi başkaları ile ortak kullanılan nemli ortamlara girmeden önce de mutlaka VENOFAMED kullanınız. Unutmamak gerekir ki nem mantar enfeksiyonunun en önemli barınma alanıdır. 
  • Venofamed tedaviyi 8 ile 12 haftada tamamlayabilmektedir ancak bir daha hastalığın nüks etmemesi için en az 1 yıl düzenli kullanmaya devam ediniz. Çünkü ayak tırnakları genellikle 6 ay içinde tamamen yenilenebilmektedir. 
  • Venofamed’i her ne kadar evde kendiniz çok rahatlıkla uygulasanız da, özellikle yıllardır mantarı olduğu içi artık tırnakları aşırı derecede kalınlaşmış olanların bakımlarını profesyonel bir pediküriste yaptırmaları ve her tırnak inceltme işlemi sonunda da ayrıca ilave VENOFAMED uygulaması yaptırmaları yerinde olacaktır.

Tırnak Mantarı Kremi

Aynı sefa kremi tamamen yasal yollardan üretilip tarım bakanlığı onaylı bir ürün olduğu için tüm eczanelerde bulabilirsiniz. Tırnak mantarı problemi yaşadığınızı eczanelerde belirttiğinizde size ilk önerilecek ürün olan aynı sefa kremidir. Aynı sefa kremi tırnak mantarlarına geçici değil kalıcı çözüm üretir. Tırnak mantarının problemi tırnağın üretim mekanizmasından kaynaklı olduğundan dolayı, sorunun düzelmesi için köklü değişiklikler yapılmalıdır. Aynı sefa kremi de bu amaçla üretildiğinden dolayı tırnakları kökünden temizleyerek yeni çıkan tırnakların daha sağlıklı olmasını sağlar.  Bu kremler yeniden mantar oluşumunu durdurmazlar. Fakat oluşan mantarı yok ederler. Unutmayın ki eğer tırnak mantarınız varsa antifungal kremler harici ayağınızı özellikle parmak aralarınızı nemlendirecek nemlendiriciler kullanmayınız. 

Tırnak Mantarı Cilası


Gelelim tırnak mantarı cilasına; tırnak mantarıyla hem içten hem dıştan mücadele etmemiz gerektiğini söylemiştik. İçten mücadele kolay, günde 1 veya 2 antibiyotik kullanmanız yeterlidir. Tabi bu oran doktor tarafından belirlenmelidir.  Dıştan müdahale ise biraz zaman alacaktır. Tırnak mantarı cilasını eczanelerde bulmak mümkündür.. Tırnak cilası seti olarak eczanelerde bulabileceğiniz setin içerisinde;
  •  Tırnak Zımparası 
  •  Alkollü Temizlik Bezi 
  •  Mantar Cilası bulunmaktadır.

Nibulen Tırnak Cilası


Siklopiroksolamine duyarlı Tinea corporis, Tinea cruris, Tinea pedis- Trichophyton rubrum, T. mentagrophytes, Epidermophyton floccosum (Aerothesium floccosum), Microsporum canis; deri candidiasis'i (Moniliasis), Candida albicans (Monilia albicans) Pityriasis versicolor-Pityrospor orbiculare (Malassezia furfur) patojen fungus türlerinin neden olduğu yüzeysel dermatomikozların topikal tedavisi için  idealdir.  Tırnak mikozlarında (onychomycosis, Tinea unguium) topikal yardımcı tedavi olarak kullanılır.

Tırnak cilasını ilk kez uygulamadan önce, hastalıktan etkilenmiş enfekte olan tırnak, tırnak makasıyla mümkün olduğunca kesilir, geriye kalan enfeksiyonlu tırnak kısmı da törpülenir. Başka bir şekilde önerilmedikçe, Nibulen tırnak cilası ilk ay günaşırı olarak ince bir tabaka halinde sürülür. Tırnağın etken maddeye doyması sağlanır. Uygulama, tedavinin 2. ayında haftada 2 kezden az olmamak kaydıyla, ve 3. aydan itibaren haftada 1 kez olacak şekilde azaltılabilir. Uygulama süresi boyunca haftada bir kez bütün cila tabakası alkollü mendil ile temizlenir. Bu işlem sırasında, enfeksiyonlu tırnak kısmı törpü yardımıyla mümkün olduğunca törpülenmelidir. Eğer bu sırada cila tabakası bozulursa, Nibulen tırnak cilası'nı çentilmiş yerlere tekrar sürmek kafidir. Uygulama süresi enfeksiyon şiddetine bağlıdır, fakat altı aylık tedavi süresi aşılmamalıdır.

Excilor

Excilor , tırnak mantarı tedavisinde kullanılmaktadır. Excilor tırnağa doğrudan yerleştirip virüs bulaşmış tırnağın yüzeyine kolayca uygulamanızı sağlayan, kullanışlı ve kullanımı kolay hassas aplikatör ile birlikte gelir.  Bu sayede uygulama daha kolay olmaktadır. Bir fungal tırnak enfeksiyonunuz olduğunda, tırnağın altındaki mantarlar, tırnağın yapısını oluşturan madde olan keratin üzerinde beslenir. Excilor, herhangi bir mantar gelişimine düşman olarak çalışır ve tırnakğa nüfuz ederek ve altındaki çevreyi değiştirerek çalışır. Bu yöntem, Excilor'un enfeksiyona ulaşmadan tırnak içinden geçmesi için zaman ayırması gereken diğer birçok tedaviden daha çabuk bir şekilde soruna odaklanmasını sağlar.

Excilor'un etkileri çabuktur  enfekte olan tınak üzerindeki  etkilerini çabuk görürsünüz. Bununla birlikte, tırnağınızdaki enfeksiyonu fark ettiğinizde tedaviye başlamak önemlidir. Enfeksiyon azaldıkça, Excilor'un sadece tırnağın küçük bir bölümünde çalışması gerekeceği için tedavi süresi kısalır. Temiz, sağlıklı tırnakların sonuçları daha sonra elde edilecektir.


Excilor'un verimliliği saniyeler içinde uygulandığından klinik olarak ispatlanmıştır ve sadece bir dakika içinde kurur. Kullanımında ise uygulama aşağıdaki gibidir; 


  • Tırnağı iyice temizleyin ve her uygulama öncesinde tırnak cilasının izlerini kaldırın.
  • Sabah bir kez ve akşamları birer kez, günde iki kez Excilor'u bol miktarda kullanın.
  • Tüm tırnağınıza ve alt tırnağın kenarını kaplamak için kalem şeklindeki aplikatörü kullanın.
  • Uygulamadan sonra ayakkabı veya çorap giymeden önce tırnak  1-2 dakika kurumaya bırakılmalıdır.
  • Kurumasını önlemek için aplikatörün kullanımdan sonra tamamen kapalı olduğundan emin olun.
  • En iyi sonucu elde etmek için, tırnak tamamen iyileşene kadar tedavinin devam etmesi için tırnağa Excilor ile en az 3 ay süreyle tedavi edin.
  • Yeni, sağlıklı tırnak büyümesi görmeye başlayınca tırnaklarınızı düzenli bir şekilde kesin ve törpüleyin.
    Kaynak: http://www.saglikicin.org/2017/07/trnak-mantar-ilaclar.html

    Tırnak Mantarı rahatsızlığının belirtileri, teşhisi, tedavisi ve tırnak mantarı oluşumunu önleyici faktörler üzerine hazırladığımız makale, burada sona ermektedir, makalemiz umarız ki aradığınız doyuruculuğu karşılar nitelikte bir makale olmuştur,.Yazımızı  bir başka kişinin de  okuyup faydalanabilmesi için, kendiniz okuduktan  sonra paylaşırsanız seviniriz, sağlık ve esenlik dolu günler dileriz.


    Konuyla alakalı olarak aşağıdaki yazı başlıklarıma bakabilirsiniz.

     

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder