25 Temmuz 2017 Salı

Nasır Tedavisi

Sizler için nasır nedir , nasır tedavisi nedir , nasırın belirtileri nelerdir ve nasır nasıl tedavi edilir sorularına cevap aradık. Elde ettiğim verileri detaylı şekilde tekrar doğruladıktan sonra hazırladığım makaleyi siz değerli okurlarımla paylaşıyorum. İyi okumalar dilerim.
Nasır Tedavisi

nasır nasıl geçer
   
Kötü bir görüntü ve yoğun bir sorunun yanı sıra türlü cins, boy ve pek çok farklı şekilde ortaya çıkabilen nasırlar bu problemi çekenler için ciddi bir sıkıntı, kötü bir görüntü ve yoğun bir problem durumuna gelmekle birlikte psikolojik sorunların oluşumuna değin varan bir takım rahatsızlıkların peşin sıra oluşumuna da zemin hazırlar.



Nasır Nedir



nasır nasıl anlaşılırNasırın oluşma nedeni esasında vücudun yoğun basınç oluşan bölgesinde, bedeni koruma mekanizmasını harekete geçirerek oluşan basıncın zarar etkilerini ortadan kaldırmak amaçlı yardımcı olmaktır; ciltte  belirli alana belirli bir şiddet ölçeğinde uygulanan basınç veya sürtünme  nedeniyle,  ciltde  basıncın etkisiyle tahriş hissettiği vakit deri kalınlaşarak tepki vererek yani nasır oluşturarak o bölgeyi korumaya alması olayıdır. Dolayısıyla nasırın tanımı en basit şekliyle cildin korunma hedefli olarak kalınlaşmasıdır. Vücutta nasır meydana gelen bölgelerin çoğu vücudun yoğun temas ve belli bir ağırlık taşıyan bölgeleridir. Bu kalınlaşma yalnızca ayakta olmayabilir ancak nasırın en yoğun göründüğü bölge ayaklar olduğundan genellikle ayak nasırlarından söz edilir.

Sürtünme veya basınç derken ne kastedilir, fazla dar veya sıkı bir ayakkabı, sert zeminden oluşabilecek bir sürtünme hatta iki ayak parmağının birbirine yaptığı basınç veya sürtünme bunlara örnektir. Bu gibi örneklerin her birinde tekrarlanan basınç veya sürtünme nasır oluşumuna sebep olur.

En sik rastlanan nasır “çelloma dura (HD)” olarak adlandırılan ve yürürken parmağın üst tarafının ayakkabıya temasından oluşan nasirdir. Daha yumuşak olan nasırlar “çelloma molla (HM)” iki parmak arasında oluşan türlerdir.



Nasırın Belirtileri Nelerdir



nasırı anlamanın yollarıNasirin birçok farklı belirtisi olmasına karsin hiçbir belirti vermeyen ağrısız nasırlar da olabilir. Ancak nasir oluşurken genellikle ilk belirti nasir bölgesindeki keskin ağrıdır. Hafif nasırlarda basınç ortadan kalktığında ağrı da kaybolur ama derin ve geniş çaplı nasırlarda ağrı daha keskin ve nasir daha rahatsız edicidir. Ağrıyla birlikte bölgede kalınlaşma da baslar. Nasırlar genellikle zararsız olmalarına karsin ağrılı olduklarında tedavi gerektirirler.



Kalıtımsal olan nasir türleri de vardır. Bunlar 2,5 cm genişliğine kadar çıkar ve bunların oluşması için belirgin bir basınç veya sürtünme de genellikle yoktur. Ayağın altında veya avuçların içinde görülebilirler. Bu tür nasırlar çocuklarda da sıklıkla rastlanır.

Nasır Nasıl Tedavi Edilir



nasırdan korunmanın yollarıEn risksiz ve sağlıklı yöntem nasırın bulunduğu bölgedeki ölü cilt hücrelerini cilde zarar vermesini engelleyerek, salisilik asit ve laktik asit içeren losyon ve flasterler kullanılabilir. Bu asit gurupları içinde en sağıklı ve en hızlı sürede çözüm üreten asit TCA Asiti ' dir . Tca asiti ile ağrılı bölgede oluşan dezenformasyona neden olan mikrop yoğunluklu deri, TCA asit çözeltisi yardımı ile sağlıklı derinden hızlı bir şekilde ayrılması sağlanarak acı ortadan kaldırılır, aynı zamanda deride oluşan leke ve yara izleri gene tca asit çözeltisi ile yeni derininin hızlı bir şekilde oluşmasını sağlayarak bu ve benzeri izleri silinmiş olur.


Nasır Tutmuş Yüzeylerde TCA  Asiti Uygulanması 



nasırı geçirmeNasır rahatsızlıkları sonrası  genelde nasırın oluştuğu bölgede nasırın ortadan kaldırılması adına bıçak yada  jilet aracılığı ile bölgedeki kalın ve sancılı tabaka olan nasırın kazınması esasına dayalı bir takım yanlış ve  zararın boyutlarını artırabilecek hatta daha büyük sağlık problemlerine neden  olabilecek yöntemler uygulanmaktadır.

Hiç bir şart ve durumda nasırı açık bir jiletle yada bıçak yordamı ile kazımaya çalışmayın. !  Nasır tutan yüzeyde kalınlaşan bir tabaka oluşur, bu kalınlaşan tabaka deride kalıcı bir şekilde kalmaktadır, bu kalıcı oluşumların en kısa sürede giderilmesi, ve bu kalınlaşmanın sebep olduğu şiddetli sancıların en kısa  sürede sonlandırılması için en cazip ve en sağlıklı yöntem bir kimyasal peeling yöntemi  olan [ TCA ] Triklorasetik Asit Uygulamasıdır.

Tca asiti ile ağrılı bölgede oluşan dezenformasyona neden olan mikrop yoğunluklu deri, [ TCA ] Triklorasetik çözeltisi yardımı ile sağlıksız deriden hızlı bir şekilde ayrılması sağlanarak sızı ortadan kaldırılır, aynı zamanda deride oluşan leke ve yara izleri gene tca asit çözeltisi ile yeni derininin hızlı bir şekilde gelişmesini sağlayarak bu ve benzeri izler silinmiş olur.


Uygulama




Uygulama öncesi el ve kol bölgesinde ortaya çıkan nasırın dağılım yüzeyi,  temiz ılık su ve sabun ile iyice yıkanır, ılık su ile durulandıktan sonra temiz bir havlu yardımı ile  uygulama yapılacak yüzey kurulanır, bir kaç dakika beklenildikten sonra kurutulan bölgeye  % 40 ' lık   [ TCA ]  Triklorasetik Asit   bir parça pamuğa damlatılarak sürülür.  Her sürüm bir seansa karşılık gelir. Her sürüm sonrası bir iki dakika beklendikten sonra soğuk su ile asitli bölge durulanır.

Kaç seans' ın uygulanacağı da nasırın nüfuz ettiği alanın  derinliğiyle belirlenir. Seans sonraları  tca asiti sürülen bölgeye, tca asit'i sürüldükten sonra üç dakika beklenir, üç dakika beklendikten sonra, soğuk su ile yüzey tekrar durulanır, kurulanan yüzey havlu ile silindikten sonra yüzeyde iyileşmenin hızlandırılması için uygulama yapılan yüzeye B5 vitamini, çay ağacı yağı, çinko oksit, karışımı krem masaj yapılarak sürülür.

Bir kaç seans tatbik sonrası sızıların sonlandığını nasır izlerinin hızlıca silindiğini kendinizde kısa sürede gözlemleyebilirsiniz.

[ TCA ] Triklorasetik Asit ' i ve bu asit uygulaması sonrası bakım için gerekli saf vitamin değerlerini Doa Kimya sitesinden Temin edebilirsiniz Doa Kimya İçin Bakınız : https://doakimya.com/


Nasır Oluşumun Engelleyici Tedbirler




  • Yumuşak materyalden yapılmış ayakkabılar kullanmaya çalışın. Bunların içinde en iyisi deridir; esnekliği ayağa gelecek baskı ve sürtünmeyi önleme konusunda öncelikli yardımcınız olacaktır.
  • Seçtiğiniz ayakkabının topuk ve baş parmak altındaki bölgelerinin yastıklı olmasına çalışın. Bu, ayağınızın doğal bir pozisyonda kalmasına neden olduğundan faydalıdır.
  • Parmak bölgesi geniş ve oval olan ayakkabılar tercih ettiğiniz durumda parmaklarınıza bol yer kalacağı için parmak arasında nasır oluşması da önlenebilir.
  • 6 santimetreden fazla topuklu ayakkabılardan sakının.
  • Kendi ayak ve bilek ölçülerimize göre tasarlanmış, sağlıklı malzemelerden üretilmiş ayakkabılar satın alın.
  • Ayakkabınızın ek yerleriyle dış limit dikişlerinin iyi olmasına itina gösterin.
  • Nasıra meyilliyseniz bilhassa dar burunlu ayakkabılar başta olmak üzere, insan ayağının doğasına aykırı modelleri olan bütün ayakkabılarınızdan kurtulun!
  • Ayaklarınızı kesinlikle iyi kurulayın. Pamuklu çorap giymeniz öneri edilir. Devamlı rutubet içerisinde duran ayaklarda cilt tahriş olur. Çoraplarınız nemlendiğinde temiz bir çiftle değiştirin.
  • Evde olası olduğu kadar yalın ayak dolaşın. Doğa ana ayak parmaklarımızın hür ve serbest olmasını isterdi ama soyunma odaları gibi topluma açık yerlerde yalın ayak basmamaya itina gösterin. Böyle yerlerde kesinlikle terlik kullanın. hiç kimse ile ortak havlu, çorap, ayakkabı kullanmayın.
  • Nasırın sebep olduğu ağrı ve kaşıntıdan kurtulmak için bölgeye soğuk kompres uygulayın.


Nasırların Tedavisi '' Callus Treatment '' tanısı ve tedavisi üzerine sizler için hazırladığımız makalemiz burada sona ermektedir. Yazımdan faydalandığınızı düşünüyorsanız mutlaka sosyal medyalardan yazımı paylaşın. Ayrıca soru, görüş ve önerileriniz için yorumlarınızı bekliyorum. Son olarak konuyla alakalı olarak: 
Nasırın Kesin Tedavisi yazılarımı okumanızı öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder