25 Temmuz 2017 Salı

Tırnak Mantarı Cilası

Mantarlar hakkında hazırladığımız yazımızda tırnak mantarlarına ve tırnak mantarı tedavisinde kullanılan kremlere değineceğiz. Bu kremler arasında excilor ve nibulen tırnak cilası bulunmaktadır. Tırnak mantarından muzdarip iseniz yazımızdan yararlanarak tırnak mantarından kurtulabilirsiniz. İyi okumalar dileriz.

Mantarlar




MantarlarMantar hastalıkları herkesi etkileyebilir Bundan kaynaklı herhangi bir ayak sıkıntısı yaşıyorsanız mutlaka doktora başvurmalı ve mantar hastalığınız olup olmadığını da kontrol ettirmelisiniz.



Mantar hastalıklarına genellikle ortamda yaygın olan mantarlar neden olur. Çoğu mantar tehlikeli değildir, ancak bazı türleri sağlık için zararlı olabilir.



Hafif mantar cilt hastalıkları döküntü gibi görünebilir ve çok yaygındır. Akciğerlerdeki mantar hastalıkları genellikle grip veya tüberküloz gibi diğer hastalıklarla benzerlik göstermektedir. Fungal menejit ve kan dolaşımı enfeksiyonları gibi mantar hastalıkları cilt ve akciğer enfeksiyonlarına göre daha az yaygındır ancak ölümcül olabilir. Ayak tırnak mantarlarını etkileyen mantarlar ise tırnağın rengi ve şeklini değiştirmektedir ve tırnağı deforme etmektedir. 

Tırnak Mantarı Nedenleri

Tırnak Mantarı Nedenleri
Mantar enfeksiyonlarını zaten vücudunuzda bulunmaktadır. Herhangi bir zayıflık durumunuzda gün yüzüne çıkmaktadır. Antibiyotiklerin aşırı kullanımı tırnak mantarlarının açığa çıkmasına neden olabilmektedir.  Deride, bağırsakta ve vajinalarda yaşayan bu bakteri, başka yerlerde zararsızdır, ancak maya ile mücadelede iyidir. Daha az dostu bakteri ile mücadele için antibiyotik kullandığımızda, bu zararsız olanları da öldürürüz. Antibiyotiklerden etkilenmeyen maya, bir zamanlar bakteriler tarafından işgal edilen boş noktalara taşınır ve çoğalmaya başlar.Steroidler ve bazı kanser ilaçları bağışıklık sistemini zayıflatır ve mayanın gelişmesine izin verebilir.Obezite, şeker hastalığı ve gebelik maya enfeksiyonlarını teşvik eder. Maya genellikle intertriginöz alanları (cildin cilt ile temas ettiği alanlar) etkiler . Kilolu insanların cildinde daha fazla kıvrım bulunur.Bu kıvrımlar arası daha fazla terler ve mantarlar burada üreyebilmektedir.  Nemli çocuk bezleri ayrıca mayanın büyümesi için iyi bir ortam sağlayabilir. Şeker hastalığı olan insanlar, diğer vücut salgılarında yüksek kan şekeri ve artmış glikoz seviyesine sahiptir ve bu da mayanın büyümesini teşvik eder. Gebelik geçici kilo alımına neden olur ve bağışıklık sistemini geçici olarak zayıflatabilir.Ellerinizi ıslak tutmanız veya kötü bir şekilde manikür yapmanız maya tırnak enfeksiyonu riskini artırabilir .

Tırnak Mantarı Kremi

Tırnak Mantarı KremiTırnaklarında mantar enfeksiyonu olduğunu fark edene kadar mantar yerleşmiş ve çoğalmaya başlamıştır. Zamanla tırnakta renk bozukluğu, tırnağın kalınlaşması ve ileri dönemlerde de tırnağın kat kat kırılıp ayrılması olarak takip edilir. Tedavisi mümkündür fakat uzun süre kullanılan ilaçlarla sağlanmaktadır. Bu ilaçlar ağır ilaçlar olduğu için karaciğere rahatsızlık verir. Piyasada mantar enfeksiyonu için birçok ilaç ve krem bulunmaktadır. İlaçlar vücudu zorlamaktadır ve bazı organlara zarar vermektedir, fakat bazı kremlerde mantarı tamamen geçirmemektedir. Bu yüzden mantar enfeksiyonu sürekli tekrarlanmaktadır. Tırnağın hastalıklı kısmının tamamen uzayıp çıkana kadar tedaviye devam edilmesi gerekir. Bu da tedavinin 5-6 ay devam edilmesi demektir. İçilerek kullanılan ilaçla yapılan tedavilerdense, dıştan yapılan tedaviler daha iyidir. Bu kremlerden bir tanesi de Aynısefa kremidir.  İbrahim Saraçoğlu'nun da aynısefa bitkisi ile önerdiği tırnak mantarı kürü vardır ve tırnak mantarı rahatsızlığın antifungal özelliğinde kaynaklı oldukça önemlidir.

Excilor


ExcilorTırnak mantarına neden olan bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılan excilor tırnak mantarını iyileştirmede etkilidir. Excilor;
  • Dermotit arındırma işlemi yapmaktadır.
  • Tırnağın  keratinel yapısının yenilenmesine yardımcı olur. 
  • Tırnak yüzeyindeki renk değişikliklerin giderilmesini sağlar.
  • Tırnak kırılmalarını ortadan kaldırır.
  • Tırnak içerisine hızlıca nüfus eder ve emilimini sağlar.
  • Tırnak mantarı tedavisinde kullanılırken sağlıklı tırnaklara da sürülebilmektedir. 
  • Excilor kalem şeklinde olduğu için tırnağa rahat sürülür ve günde 2 kez kullanılmaktadır. 
  • Tırnağınız uzadıkça düzenli bir şekilde kesmeli ve törpüleme yapılmalı ardından tırnak mantarı olan bölgeye sürülmelidir. 
  • Tırnağın tamamı sağlıklı bir şekilde uzayana kadar Excilor tırnak mantarını sürmeye devam ediniz.
  • Tırnaklarınız tamamen iyileştiğinde ilacı sürmeye son veriniz.

Nibulen Tırnak Cilası


tırnak mantarı tedavisiNiculen tırnak cilası tırnak mantarı tedavisinde kullanılan diğer bir üründür. Gün aşırı olarak tırnak mantarı olan tırnaklara sürülmektedir. Tırnağın etkin maddeye doyması sağlanır. Uygulama tedavinin 2. ayında haftada 2 kez’den az olmamak kaydıyla ve 3. aydan itibaren haftada 1 kez olacak şekilde azaltılabilir.

Uygulama süresi boyunca haftada bir kez bütün cila tabakası alkollü mendil ile temizlenir. Bu işlem sırasında, enfeksiyonlu tırnak kısmı törpü yardımıyla mümkün olduğunca törpülenmelidir. Eğer bu sırada cila tabakası bozulursa nibulen tırnak cilasını tekrar süreceksiniz. Uygulama süresi enfeksiyonun şiddetine bağlıdır, fakat altı aylık tedavi süresi aşılmamalıdır. Tırnak mantarından kurtulmanız için gerekli tedaviyi sağlayacaktır. 

Konuyla ilgili olarak aşağıdaki yazı başlıklarına bakabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder